Hoe werkt de actie?

Gemeente Den Haag wil huishoudens met een Ooievaarspas extra financiële ondersteuning bieden bij de aankoop van een energiezuinig apparaat. Hierdoor bespaart u energie en geld. Hoe ouder uw apparaat, hoe meer stroom u bespaart met een nieuw, energiezuinig exemplaar. Ook als uw huidige nog niet stuk is.

De Duurzame Cadeaukaart geeft een korting van:

  • € 250,- op een koelkast met energielabel A, B of C met een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh; of een tafelmodel met energielabel A, B, C, D of E met een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh.
  • € 250,- op een vriezer met energielabel A, B of C met een jaarlijks verbruik van minder dan 175 kWh; of tafelmodel met energielabel A, B, C of D met een jaarlijks verbruik van minder dan 175 kWh.
  • € 150,- op een wasmachine met energielabel A.
  • € 50,- op een stofzuiger met een jaarlijks verbruik van minder dan 30 kWh.
  • € 50,- op een refurbished iPad.

U kunt per apparaat de korting maar éénmalig gebruiken.

Het energiezuinig apparaat wordt gratis thuisbezorgd, geïnstalleerd en uw oude apparaat wordt gratis meegenomen.

VOOR WIE?

Alle inwoners van Den Haag met een geldige Ooievaarspas kunnen per huishouden een Duurzame Cadeaukaart aanvragen met daarop een financiële bijdrage van de gemeente.

Duurzame cadeaukaart Den Haag v2

Duurzame cadeaukaart aanvragen

Sinds zaterdag 9 oktober 2021 is het mogelijk om de Duurzame Cadeaukaart aan te vragen. Dit kan zolang het budget dat de gemeente Den Haag hiervoor heeft vrijgemaakt nog niet is verbruikt. Het kan gebeuren dat op het moment van aanvragen het budget op is. Indien dit het geval is wordt de aanvrager hiervan op de hoogte gesteld en komt deze op een reservelijst. Indien er weer budget beschikbaar komt wordt er contact opgenomen met de
aanvragers welke op de reservelijst staan. Dit zal geschieden op volgorde van de aanmelding. M.a.w. nemen wij contact met u op en hoeft u ons niet te contacten.

Veelgestelde vragen

De Duurzame Cadeaukaart is in ieder geval geldig tot en met 31 december 2023.

Ja, u kunt de Duurzame Cadeaukaart ook op de volgende manieren aanvragen:

  • Telefonisch via telefoonnummer 088 538 7077

Voor deze actie heeft de Gemeente Den Haag een vast bedrag uitgetrokken. Indien het budget op is kunt u geen Duurzame Cadeaukaart meer aanvragen. Indien er weer budget vrijkomt dan wordt er met de mensen, die zich tijdens de aanvraag voor de reservelijst hebben aangemeld, contact opgenomen.

Na een succesvolle aanvraag van de Duurzame Cadeaukaart ontvangt u binnen 10 werkdagen de Duurzame Cadeaukaart op het ingevulde adres.

Na de actie wordt er gekeken of er nog budget vrij is gekomen, doordat Duurzame Cadeaukaarten niet zijn gebruikt. 

Het is mogelijk om extra financiële ondersteuning te krijgen door een lening aan te vragen via Helpdesk Geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

Kunt u niet fysiek naar de winkel komen? Neem dan contact op met de deelnemende winkels om de mogelijkheden te bespreken. Via het contactformulier van BCC of Zwennes kunt u advies aanvragen of zelfs al een bepaald product bestellen. Na het versturen van het contactformulier nemen BCC of Zwennes binnen 5 werkdagen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u uw Ooievaarspas kwijt, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Voor meer informatie kijkt u op de Ooievaarspas website.